2013. április 6., szombat

Havazás

A természetben festett képeket városképek, szentendrei képek sora követte, nem mintha a Pilis nem lenne kimeríthetetlen téma, csak túl drága lett a benzin és apu nem engedhette meg magának, hogy naponta messzire autózzon. A természete is arra ösztönözte, hogy új témákat keressen, így kezdte el megfesteni a várost ahol lakott. Készült kép a Dunánál a gátról, a Szamárhegyen és nagyon sok a Paprikabíró utca felől. Ez a téli kép is ott készült, a Pilisi Erdészetnek vannak (vagy voltak?) ott helyiségei, bekéredzkedett oda festeni, mert a szabadban ugye hideg van...de a szobában is hideg volt, a nővérem kötött is apunak ujjvégek nélküli kesztyűt, hogy ne fázzon annyira. Az egyik csupa meleg színű fonalból készült, a másik hideg kékekből meg szürkékből.

Ezekben az években többször is volt apunak budapesti szállodákban kiállítása. Az egyik ilyen kiállításon ki voltak állítva téli képei is, ezek nagyon megtetszettek egy magas rangú diplomatának aki valamelyik skandináv államból, talán Norvégiából (de ez nem biztos) származott. Meg is vette az egyik havas festményt. Erre apu nagyon büszke volt, ők csak tudják milyen szép is lehet a tél...

3 megjegyzés:

  1. Köszönöm! Nagyon kellemes volt olvasni ezeket a személyen hangulatú beszámolókat. Bátorítani szeretném, hogy továbbiakat is olvasnák.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végigolvastam a blogot. Édesapjának nagy tisztelője vagyok, egy rézkarca itt függ az asztalom fölött, ahol írok.
      Kár, hogy nem ír többet. Szívesen olvasnám meleghangú bejegyzéseit.

      Törlés
    2. Végigolvastam a blogot. Édesapjának nagy tisztelője vagyok, egy rézkarca itt függ az asztalom fölött, ahol írok.
      Kár, hogy nem ír többet. Szívesen olvasnám meleghangú bejegyzéseit.

      Törlés